Kontakt oss:

facebook   linkedin   google   mail

Handlekurven er tom

Hva er økologisk kosmetikk?

i kategorien Om økologisk kosmetikk

Man kan finne mange kosmetiske produkter som kaller seg “naturlig”, “organisk”, “biodynamisk” eller “økologisk”. Det er lett å bli forvirret av alle disse ulike begrepene.

Altså, hva betyr det egentlig og hvilke forskjeller er det?

Om vi ser på noen av de non-profit institusjonene som sertifiserer økologiske kosmetiske produkter, ser vi at de bruker ulike betegnelser på det vi  kaller ”økologisk” her hjemme, for eksempel:

Sjekk ingredienser selv!

i kategorien Om økologisk kosmetikk

Her kan du finne ut om ingrediensene i produktet ditt er økologiske, syntetiske eller rett og slett helseskadelige.
 
Online sjekk (ikke gratis) på nettside til det tyske Institutt for fremming av hudens helse (Stiftung zur Förderung der Hautgesundheit). Her kan man selv analysere kosmetiske produkter, se på analysene av de fleste kjente kosmetiske merkenavn og karakteristikker og vurderinger av ingredienser:

http://www.cosmeticanalysis.com

Cosmetic-Analysis.gif

 

 

 

Økologisk sertifisering

i kategorien Om økologisk kosmetikk

Med økologisk sertifisering menes det først og fremst at produktet ikke inneholder kjemiske stoffer som er skadelige for mennesker og miljøet. For det andre viser sertifisering at både produksjonsmåte og innpakning er produsert på en miljøvennlig måte.
 
Altså, kort sagt er sertifikat et garantibevis på at produktet er trygt å bruke og miljøvennlig i tillegg.

Det finnes flere sertifiseringsorganer, som har ulike tolkninger av hva et økologisk produkt er. Her har vi forsøkt å lage en kort oversikt over de som er mest kjente:

 
Soil Britiske Soil Association Organic sier at minst 95% av produktets ingredienser (bortsett fra vann og mineraler) og 20% av hele produktet målt i vekt må være økologisk.
 
 

Sannheten om kjemisk kosmetikk

i kategorien Om økologisk kosmetikk

Man kan skrive mye og anbefale om å ikke bruke kjemisk kosmetikk. Men mest effektiv måte for å finne ut hele sannheten på er det bare å se på 7 minutters film "The Story of Cosmetics" som ble kalt "A repugnant and absurd shockumentary" av den kosmetiske industrien i USA.

På en relativt skarp og enkel måte avdekkes her en karakter av kjemisk kosmetikk, kommersielle triks som bidrar til å skjule det og de ​​økonomiske og politiske grunner som ikke bidrar til å stoppe alt dette.